Цікаві місцяІсторичний музей Берна

"Квіткове" місто Швейцарії, неповторно красиве - Берн. Особливу привабливість йому надають навколишні гори.

Автор: Марина К.

2 хвилини читання

Заснований у середньовіччі, він зберіг первозданний вигляд до теперішнього часу. Більшість історичних будівель у ньому зведено ще у XVI-XVII ст. Серед визначних пам'яток Берна особливе місце посідає музей історії.

Історія світу, країни, міста

Музей Берна розташовується на площі Хельветіаплац і вперше відчинив свої двері у 1894 році. Спочатку тут має розташовуватися Швейцарський національний музей, який пізніше переводять до Цюріха. Наразі колекція Історичного музею налічує близько 250 000 предметів.

Її розділили на частини:

  • археологія;
  • історична;
  • нумізматика;
  • етнографія.

Перший розділ складається з безлічі знайдених артефактів, справжніх документів і відбиває всі періоди існування людства до виникнення писемності. Все це є предметом ретельного дослідження вчених та спеціалістів. Найбільш давні екземпляри датуються приблизно 4000 років до н.е. Серед експонатів – об'єкти художніх ремесел, які вражають естетичним смаком.

У колекції музею представлені:

  • експонати давньої історії;
  • твори старовинних венеціанських майстрів;
  • збори фламандсько-голландських гобеленів XV століття;
  • колекція народної творчості та ремесел;
  • ісламське мистецтво.

Розділ нумізматики присвячено історії розвитку валюти європейців. Він складається із 80 000 предметів: медалі, печатки, античні монети Греції та Риму. Етнографічна світова колекція складається із 60 000 предметів. Наприклад, кілька виставок з Азії та Єгипту.

У 2008 році урочисто відкрито залу виставки життя та творчості фізіолога Альбрехта фон Галлера. 2009 року музей ще розширився.

Другий за величиною країни вважається бернський музей. Будинок у вигляді готичного замку зберігає найбагатшу колекцію та розширить уявлення про давно минулі часи.

Після вивчення історії міста можна перейти до храмової архітектури, наприклад, до Церкви Святого духу , яка є чи не найбільшою за місткістю в Берні.

Відповідні тури в Швейцарію

Читайте статті про подорожі в Швейцарію: цікаві місця, поради, та багато іншого.

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Цікаві місця

Отримуйте ексклюзивні ціни