Цікаві місцяЗалізниця Горнерграт

Залізниця Горнерграт прокладена по одній із найкрасивіших ділянок Швейцарії.

Автор: Світлана Х.

2 хвилини читання

Вона дозволяє хвилин за 40 піднятися з Церматта, розташованого на висоті 1604 метри над рівнем моря, до вершини Горнерграт, тобто на рівень понад 3 тисячі метрів. Дорогою турист має можливість спостерігати у вікно альпійські луки Ріффельальп, пік Маттерхорна, льодовик Горнерглетчер. Щоб не пропустити жодного цікавого вигляду, потрібно сісти з правого боку по ходу поїзда.

Наприкінці ХІХ століття з'явилася залізнична колія, що пов'язує місто Бріг із Церматтом. Щоб збільшити потік туристів та зробити їхній відпочинок різноманітнішим, потрібно було подумати про зведення залізниці до одного з найближчих гірських масивів. Зубчасту вузькоколійну дорогу Горнерграт, довжина якої становить 9 км, почали будувати в 1896 році, а в 1909 році її продовжили на кілька сотень метрів. Після цього туристи змогли без жодних зусиль піднятися на вершину Горнерграта. До речі, подорож до Горнерграта можлива і з Брига, щоправда, для цього доведеться пересісти на інший поїзд у Церматті.

Якийсь час залізниця Горнерграт працювала лише влітку. Взимку була велика небезпека сходження лавин. Так тривало до 1928 року, після чого поїзди у зимові місяці почали підніматися до станцій. Розташованих на висоті 2210-2348 метрів. У 1939 році була побудована галерея, що дозволяла поїздам безперешкодно долати весь шлях вгору навіть у дуже снігові зими. З 1942 поїзди на Горнерграт курсують цілий рік.

Усього на маршруті від Церматта до Горнерґрата склад робить п'ять зупинок. Відповідно, на них можна вийти, а потім повернутися до Церматту або продовжити свою подорож до Горнерґрат на наступному поїзді.

Відповідні тури в Швейцарію

Читайте статті про подорожі в Швейцарію: цікаві місця, поради, та багато іншого.

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Цікаві місця

Отримуйте ексклюзивні ціни